Thursday, October 10, 2013

the three stooges ^.^

heya dee !
assalamualaikum~
hihihi
sian kau kena tinggal sorang2
hampir setahun aku tinggalkan kau
ish3..auni kau ni x berperikemanusiaan betol lah
hahaha teringat upin ipin pulak time ni
okay lah ini bukan masanye nak main ingat2 kat upin ipin
aku ada cerita best nak cerita kat hang ni..
haaaa selama setahun aku menyepi tu maknanye takdak cerita best la nak habaq kat hang tu
hahaaha sudaaah cakap utagha pulak aku ni..
okaaay kita sambung cerita aku ni
hmm acane nak sambung cerita ehhh?
heee okay pada 25 sept yang lalu
aku dan roommate aku pergi la keluar makan steamboat and grill kat api-api kat melaka la time tu
konon nak gi melahantak banyak2 la sebab one of my roommates ni baru habis satu paper
baru satu paper tau alah tapi dia bukannye ada banyak paper sangat pun, dua je..huh
okaay da lepas kitorang ni melahantak selama 2 jam dekat api-api tu
aku pun tanye lah dekat diorang ni nak ke mana
yela sebab aku yang jadi driver rasmi diorang malam tu
kitorang taknak balik awal kat rumah sebab ada anjing bilik sebelah dok menyalak kuat sangat
mengganggu kitorang ni nak gelak besar kuat2
kitorang dah lah kalau gelak tu x boleh nak control suara hihi
okaay sambung
da lepas makan tu budak2 ni cakap jom lah lepak padang DP
haaaa DP tu stands for dataran pahlawan ye
okay maka kami pun manuju ke destinasi seterusnye
da sampai tu biasa lah kannn cari port yang sesuai sikit
da syok dapat port baik punye kitorang pun lepak borak2 je
yang budak berdua tu smoking so diorang pun smoke la
tiba-tiba jeng jeng jeng
datang sekumpulan lelaki dalam 4 orang gitu
diorang ni pun cari la port nak melepak jugak macam kitorang
tengok punye tengok tetibe diorang ni elok je mendarat dekat dengan port kitorang lepak
apalagi kitorang rasa macam menyampah jugak la sebab punye la luas padang ni
tempat yang dekat dengan kitorang jugak yang menjadi pilihan hati huhu
lepastu kitorang rasa macam bosan lepak saja2 je dekat situ kitorang pun main satu game ni
nama game ni 'truth or dare'
game ni macam x ramai malaysian yang main
aku pun first time jugak main game ni sebenarnye hihi
okay game ni cara main nye korang duduk dalam bentuk bulatan
then letak botol yang boleh diputar-putar kat lantai tu
bila botol tu diputar then berhenti tunjuk kat seseorang, orang tu kenalah pilih sama ada truth or dare
kalau orang tu pilih truth maknanye dia kena la jawab soalan yang ditujukan dengan jujur
tapi kalau dia pilih dare maknanye dia kena la buat apa je yang orang lain suruh dia buat
kalau x buat pulak kena la denda haha
kitorang pun main la game tu
yang jadi mangsa dare kitorang sape lagi kalau bukan orang2 yang melepak kat padang DP tu
hahahaahaha
nak dijadikan cerita mangsa dare first aku adalah budak2 lelaki yang kitorang menyampah tu
hahahaha aku kena pergi kat diorang and tanya nama salah seorang daripada diorang
and dapatkan no ic yang empat terakhir tu
entah hape2 dare yang aku kena kan??
tu cha punye kerja hihi
aku pun pergi la kat diorang
masa mule2 nak cakap tu macam segan la jugak tapi yela kena sahut cabaran anak bangsa kan
hahah anak bangsa la sangat
aku tanye masa tu tersenyum-senyum la jugak
almaklumlah semuanye lelaki kan tunjuk la ayu sikit ecewah hahaha
memula aku tanya yang depan aku dia malu2 nak jawab
lepas tu aku tanye yang sebelah dia pulak
budak tu balas loyar buruk geram pulak aku
then tetibe yang hujung sekali jawab dia boleh bagitau
dia pun cakap lah nama dia kuat2 and no ic dia yang empat terakhir tu
nama panggilan dia ery and no ic dia memang xla aku nak ingat kan huhu
then kitorang pun meneruskan permainan
time aku kena dare lagi sekali, bebudak yang kena dare dengan aku tu cakap dengan cha nak join kitorang ni main game ni
ingatkan semua nak join ghupenye sorang je yang sporting nak join
yang join tu pun si ery tu lah yang sporting nak jawab soalan aku
yang lain takut kena dare yang macam2 hahaha
kitorang pun main la game tu berempat
soalan2 yang kitorang soal dalam game ni dirahsiakan hihi
secret oooo
lepas da penat main game ni kitorang duduk je borak2
kitorang ajak la kawan2 si ery ni duduk sekali borak dengan kitorang tapi ada sorang da balik
so yang lepak dengan kitorang tu cuma ery, faaris and amir
punye la borak2 bergelak ketawa bagai macam orang da kenal lame
baru la kitorang tau yang diorang ni budak tahun akhir poly merlimau
ingatkan sampai situ je perkenalan kitorang
tetibe masa nak berpisah tu diorang mintak kitorang punye wechat contact
hahaha dulu orangg mintak no sekarang mintak wechat pulak
da maju lah katakan hahaha
kenal punye kenal dengan diorang baru kitorang nampak macam mana hubungan kawan lelaki yang memang betol2 rapat
diorang ni la three stooges yang tambah memeriahkan hidup aku, cha dan lyeahh
hahaha diorang semua sekepale je dengan aku ni yang otak mereng tau
hahahaah
okay la deee
kat sini nak hujan dah
aku nak tutup lappy ni kang short pulak
aku yang suah x dapat jumpe kau pulak
thanks dee :)
love ya <3 p="">

1 comment: